WIE WIJ ZIJN

'Ik ga het liefst 3 keer per week naar de kerk.'

  • White LinkedIn Icon
ADVIES &
VERANDERING
 
MARIEN ALBRACHT
Portret%2520Timon_edited_edited.jpg
  • White LinkedIn Icon

'Mensen verbinden en laten zien dat kerk-zijn het mooiste is wat er is.'

Arjan ten Have ADVIES
ADVIES &
KERKENWERK
 
TIMON OLDEGBERS

ONS
TEAM

Verschillende vakgebieden en expertises. 

20200927_104704_edited_edited.jpg

'Zodat de kinderen van mijn kinderen de kerk ook nog kennen.'

  • White LinkedIn Icon
ORGANISATIE 
ARJAN TEN HAVE

KOM ONS
VERSTERKEN

Bouw mee aan de toekomst van de kerk. 

Neem contact met ons op.

'Jongeren in hun kracht zetten, dat is zeg maar ècht mijn ding.'

  • White LinkedIn Icon
TRAINING & JONGERENWERK 
THIJS WARNAAR

'Aanwezig zijn bij mensen in de zoektocht naar zin, verbinding en betekenis.'

  • White LinkedIn Icon
GEESTELIJKE 
VERZORGING & THEOLOGIE

BEN VAN DE WETERING
Beeldmerk%20KerkSterk%20Blauw_edited.png

KerkSterk bestaat uit een team van adviseurs en een kring aan specialisten. Oprichters Marien en Timon zijn de kerkadviseurs van KerkSterk. Bij elke opdracht wordt er gekeken wie en wat het meest passend is bij jullie kerk. Soms is het waardevol om een korte tijd een extra specialist mee te laten kijken.

 

 In de gemeentetrajecten nemen wij kennis en ervaring mee van onder andere: kerkelijk werk, (praktische) theologie, change management, psychologie, geestelijke verzorging en consultancy.

 THEOLOGIE &

VERANDERKUNDE 

theology.png

INTER-
KERKELIJK
 

diversity.png

ADVIES &
UITVOERING

process.png

VERNIEUWEND

innovation.png

ONZE UNIEKE KRACHT

JONG EN CREATIEF

Jongheid geeft frisheid in gemeentes is uit onderzoek gebleken. Toch lopen veel jongeren weg en vinden kerken het vaak moeilijk om kinderen en jeugd een centrale plaats te geven in hun kerk. Jongeren zijn niet de toekomst, ze zijn nu al de kerk. Zij zijn belangrijk voor de gemeente. Zij passen zich zonder moeite aan verandering aan, zij voelen de tijd aan als geen ander en geven de gemeente swung, frisheid en ontspannenheid. Soms lijkt geloven een hele serieuze zaak en dan kunnen we veel leren van de eenvoudigheid van kinderen. Met jonge bevlogenheid steken wij u graag aan een mentaliteit waarin alles mogelijk is en de middelen dienend zijn aan het Doel.

MULTIDISCIPLINAIRE EXPERTS

Wij zijn geen groepje kerkelijk werkers. Wij gebruiken inzichten vanuit andere disciplines en worden doorgaans out-of-the-boxdenkers genoemd. Creativiteit en bezieling zijn dingen die vaak gemist worden binnen kerken, waar wij juist in uitblinken. Niet alleen gebruiken wij ervaringen van kerkelijk werk en theologische kennis, wij combineren dit ook met strategie en passen daarbij ook psychologische gespreksvoering en verandermethoden aan toe. 

PROJECTWIJS

De kerk staat bekend om haar stroperige structuur en als een log instituut. Terwijl organisaties zich continue aanpassen aan hun omgeving, blijven kerken hangen in oud en vertrouwd. Nadenken over morgen is pijnlijk en moeilijk. Wij geloven dat resultaten te behalen zijn op korte termijn. Wij geloven dat dit kan en moet. Als het meer dan een halfjaar duurt om een nieuw project te realiseren is het te vraag hoe erg de verandering dan nodig is. Daarom streven wij ernaar binnen een halfjaar zichtbaar resultaten te zien. Dit houdt het behapbaar en onnodig groot. Er gaan namelijk een heleboel wél goed! Dus, wij komen komen niet een mooi praatje houden en dan weer naar huis. We werken doelmatig, met impact en bieden support naderhand. 

ECHTE VERBINDERS

Wij vinden alle doelgroepen in de gemeente belangrijk en gaan graag het gesprek aan zodat een werk op maat geleverd kan worden. Hierin nemen wij waar het belang van senioren als grondleggers van de kerk vandaag de dag, zien wij de kracht van gezinnen, ouders en jonge stellen als dragers van de gemeente en zien wij snelheid en enthousiasme als kracht van jongeren en kinderen. Gods gemeente is veelkleurig, maar deze diversiteit maakt besluitvorming soms ook lastig. Wij zijn echte verbinders en hebben het doel gemeenteleden aan elkaar te verbinden zodat ze elkaars waarde gaan zien. Deze pijler doelt ook op katholiciteit. Wij zien het als een bijbelse missie dat Gods familie herenigt wordt. Als een deel van het lichaam lijdt, dan lijdt het ander deel mee. 

ONAFHANKELIJK

KerkSterk is onafhankelijk en vindt het daarom niet erg om buiten de lijntjes te kleuren. Op frisse, onafhankelijke wijze werkt ons team op de vloer samen met de gemeente. Kerk-zijn en geloven zijn dynamisch processen en vragen om een persoonlijke aanpak. Het is niet erg om hulp nodig hebt van buitenaf te vragen. Toch geloven wij erin dat kerkelijke professionals eigenlijk onnodig zouden moeten zijn. Met dit in ons achterhoofd richten wij ons erop dat een kerk zelfredzaam wordt en zo min mogelijk professionals. Dit betekent dat het implementeren van bouwstenen dit getrokken wordt door ons team, maar dit doen wij zoveel mogelijk samen met de kerkenraad, commissie of leden. Wij geloven in talenten en zoveel mogelijk participatie, want dit creëert eigenaarschap en enthousiasme.